υπερευαισθησία

Όχι για ενδορραχιαία χρήση: Η ακούσια ενδορραχιαία χορήγηση μπορεί να προκαλέσει θάνατο, σπασμούς, εγκεφαλική αιμορραγία, κώμα, παράλυση, αραχνοειδίτιδα, οξεία νεφρική ανεπάρκεια, καρδιακή ανακοπή, επιληπτικές κρίσεις, ραβδομυόλυση, υπερθερμία και εγκεφαλικό οίδημα.

Χρησιμοποιεί για Ultravist

Θεραπευτική κατηγορία: Ακτινολογικά Μη Ιωνικά Μέσα Αντίθεσης

Αυτό το φάρμακο πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο από ή κάτω από την άμεση επίβλεψη ενός γιατρού.

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο, οι κίνδυνοι λήψης του φαρμάκου πρέπει να σταθμίζονται έναντι του καλού που θα κάνει. Αυτή είναι μια απόφαση που εσείς και ο γιατρός σας θα κάνετε. Για αυτό το φάρμακο πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση σε αυτό το φάρμακο ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Οι κατάλληλες μελέτες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα δεν κατέδειξαν παιδιατρικά ειδικά προβλήματα που θα περιόριζαν τη χρησιμότητα της έγχυσης του iopromide στα παιδιά. Ωστόσο, η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα δεν έχουν τεκμηριωθεί στα παιδιά ηλικίας 2 ετών και νεότερων.

Οι κατάλληλες μελέτες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα δεν κατέδειξαν γηριατρικά ειδικά προβλήματα που θα περιόριζαν τη χρησιμότητα της έγχυσης του iopromide στους ηλικιωμένους. Ωστόσο, οι ηλικιωμένοι ασθενείς έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν νεφρικά προβλήματα, τα οποία μπορεί να απαιτούν προσοχή και προσαρμογή της δόσης για τους ασθενείς που λαμβάνουν iopromide injection.

Δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες στις γυναίκες για τον προσδιορισμό του κινδύνου για βρέφη κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Ζυγίστε τα δυνητικά οφέλη από τους πιθανούς κινδύνους πριν πάρετε αυτό το φάρμακο ενώ θηλάζετε.

Πριν από τη χρήση του Ultravist

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Όταν λαμβάνετε αυτό το φάρμακο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζει ο επαγγελματίας υγείας σας εάν παίρνετε κάποιο από τα παρακάτω φάρμακα. Οι ακόλουθες αλληλεπιδράσεις έχουν επιλεγεί με βάση τη δυνητική τους σημασία και δεν είναι απαραιτήτως όλες.

Δεν συνιστάται η χρήση αυτού του φαρμάκου με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα. Ο γιατρός σας μπορεί να αποφασίσει να μην σας θεραπεύσει με αυτό το φάρμακο ή να αλλάξει ορισμένα από τα άλλα φάρμακα που παίρνετε.

Η χρήση αυτού του φαρμάκου με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα μπορεί να προκαλέσει αυξημένο κίνδυνο ορισμένων ανεπιθύμητων ενεργειών, αλλά η χρήση και των δύο φαρμάκων μπορεί να είναι η καλύτερη θεραπεία για σας. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας τη χρήση του φαρμάκου σας με τρόφιμα, αλκοόλ ή καπνό.

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων ενδέχεται να επηρεάσει τη χρήση αυτού του φαρμάκου. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Ένας γιατρός ή άλλος εκπαιδευμένος επαγγελματίας υγείας θα σας δώσει αυτό το φάρμακο ή το παιδί σας σε ένα νοσοκομείο. Αυτό το φάρμακο χορηγείται μέσω βελόνας τοποθετημένης σε αρτηρία ή φλέβα.

Πίνετε επιπλέον υγρά για να περάσετε περισσότερα ούρα ενώ εσείς ή το παιδί σας λαμβάνετε αυτό το φάρμακο. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη προβλημάτων στα νεφρά.

Είναι πολύ σημαντικό ο γιατρός σας να ελέγχει προσεκτικά την πρόοδο του παιδιού σας ή του παιδιού σας ενώ λαμβάνετε αυτό το φάρμακο. Αυτό θα επιτρέψει στο γιατρό σας να διαπιστώσει εάν το φάρμακο λειτουργεί σωστά και να αποφασίσει αν θα πρέπει να συνεχίσετε να το λαμβάνετε.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τύπο αλλεργικής αντίδρασης που ονομάζεται αναφυλαξία. Η αναφυλαξία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή και απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα. Ενημερώστε αμέσως τον γιατρό ή τη νοσοκόμα σας εάν εσείς ή το παιδί σας έχετε δερματικό εξάνθημα, φαγούρα, δύσπνοια, εφίδρωση, πρήξιμο στο πρόσωπο, τη γλώσσα και το λαιμό ή σφίξιμο στο στήθος μετά την ένεση.

Βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός σας γνωρίζει εάν εσείς ή το παιδί σας έχετε αλλεργική αντίδραση σε βαφές ή φάρμακα που χορηγούνται κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής ή μιας διαδικασίας.

Μπορεί να εμφανιστούν σοβαρά προβλήματα στα νεφρά μετά τη λήψη αυτού του φαρμάκου. Αυτό είναι πιθανότερο να συμβεί εάν λάβετε υπερβολικά μεγάλο μέρος αυτού του φαρμάκου. Ενημερώστε αμέσως το γιατρό σας αν έχετε το ή τα παιδιά σας τα ακόλουθα συμπτώματα μετά τη λήψη του φαρμάκου: διέγερση, σύγχυση, μειωμένη παραγωγή ούρων, ζάλη, κεφαλαλγία, μυϊκές συσπάσεις, γρήγορη αύξηση βάρους ή πρήξιμο του προσώπου, των αστραγάλων ή των χεριών.

Ενημερώστε αμέσως τον γιατρό σας εάν έχετε ήπια το παιδί σας ήπιο πόνο, αίσθημα ζεστασιάς ή κρύο, απολέπιση του δέρματος, ερυθρότητα ή πρήξιμο στο σημείο της ένεσης.

Κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου, μπορεί να εκτίθεται σε ακτινοβολία. Συζητήστε με το γιατρό σας εάν έχετε ανησυχίες γι ‘αυτό.

Βεβαιωθείτε ότι οποιοσδήποτε γιατρός ή οδοντίατρος που σας θεραπεύει γνωρίζει ότι χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο. Αυτό το φάρμακο μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα ορισμένων ιατρικών εξετάσεων.

Μην πάρετε άλλα φάρμακα εκτός εάν έχουν συζητηθεί με το γιατρό σας. Αυτό περιλαμβάνει συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα (εξωχρηματιστηριακά] φάρμακα και συμπληρώματα βοτάνων ή βιταμινών.

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό ή τη νοσοκόμα σας εάν εμφανιστεί κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες

Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν, οι οποίες συνήθως δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο φάρμακο. Επίσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει για τρόπους πρόληψης ή μείωσης ορισμένων από αυτές τις παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίσει ή είναι ενοχλητική ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτές

Η σωστή χρήση του Ultravist

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Διαθεσιμότητα μόνο Rx

Κατηγορία Β εγκυμοσύνης Δεν υπάρχει αποδεδειγμένος κίνδυνος για τον άνθρωπο

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Ιστορικό έγκρισης Ημερολόγιο φαρμάκων στο FDA

Εγκεφαλική αρτηριογραφία iohexol, Visipaque, Omnipaque 300, iodixanol, iopromide, Omnipaque 240

Προφυλάξεις κατά τη χρήση του Ultravist

Υπολογισμένο τομογραφία θειικό βάριο, Visipaque, ιωδιξανόλη, iopromide, Volumen, Tagitol V

Περιφερική αρτηριογραφία Visipaque, ιωδιξανόλη, ιωπρομίδη, ioversol, Optiray 320, Oxilan

Στεφανιαία αρτηριογραφία Visipaque, ιωδιξανόλη, ιωπρομίδη, ioversol, Optiray 320, Oxilan

 ή να συμμετάσχετε στην ομάδα υποστήριξης Ultravist για να συνδεθείτε με άλλους που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα.

Ultravist Παρενέργειες

Ultravist (iopromide)